уторак, 6. јануар 2015.

Laggies




Zaplet: Ne znajući kuda njen život vodi i zapavši u svojevrsnu krizu indentiteta, Megan počinje da paniči kada je njen dugogodišnji dečko zaprosi, te koristi priliku da pobegne na nedelju dana i utočište pronalazi u kući njene nove prijateljice, šesnaestogodišnje Annike.


Režija: .


Megan je neko ko se definitivno nije u potpunosti snašao nakon srednje škole. Stekla je diplomu, koju ne želi da primeni, te se ne pronalazi u svom zanimanju savetnika, radeći posao držača znaka za svog oca. Deo je tipične družine drugarica od kojih se polovina udala, dok je druga polovina na putu da se uda. Odmah na početku se stiče utisak da im Megan ne pripada, da se oseća diskonektovano kada je sa njima u društvu, iako su to njoj navodno najbliže osobe.Ona jednostavno još uvek nije isplanirala svoju budućnost i ne zna čime bi se bavila, dok je urođena ciničnost i opuštenost u ponašanju pomalo odvaja od onih oko nje. Na svadbi najbolje prijateljice, neposredno nakon što dugogodišnji dečko pokuša da je zaprosi, Megan će otkriti da njen otac ima aferu, zbog čega će odjuriti sa venčanja i na ulazu u market upoznati Aniku i njeno društvo tipičnih šesnaestogodišnjaka, sa kojima Megan vrlo brzo pronalazi zajednički jezik. Nakon što joj učini uslugu, Megan će iskoristiti priliku da se na nedelju dana useli kod Anike i njenog oca, namćorastog i duhovitog, a pre svega usamljenog, advokata za razvod, koga je ostavila supruga, još kada je Anika bila sasvim mala.



Sam Bog zna da sam odgledala dosta coming of age filmova, o sličnim filmovima sam pisala u ovom postu i ovom postu, ali ono što ti filmovi nisu imali je Sam Rockwell, koji je jednostavno genijalan glumac, sa čijim se radom morate upoznati, ako to već niste učinili. On je neko ko uvek izgleda odrpano, pomalo izgubljeno, svakako pomereno, ali i predivno sarkastično, a retke su uloge, gde možemo da ga vidimo da prema nekom koristi svoju zavodljivost i šarm, kao što je to slučaj u ovom filmu. Keira Knightley i on su naizgled nespojiv par, koji funkcioniše sjajno, ona je, kao i uvek, prirodna i neodoljiva ( šta ću ipak je volim mada nekima ide na živce ) i drago mi je da je sada više gledamo u manjim filmovima o normalnim i svakodnevnim ljudima, što je bio slučaj i sa ulogom u filmu Begin Again, o kojem sam pisala u ovom postu. Chloë Grace Moretz standardno dobra, mada nekako ovde i nije bila glavni fokus filma, ali moram da pomenem i glumicu, koja igra njenu drugaricu Misty, , uprkos malom broju scena, uspela je da me dojmi kao neobično simpatično i otkačeno stvorenje. Mislim da se svako od nas bar malo može pronaći u Megan i njenoj neodlučnosti i izgubljenosti u pogledu sopstvene budućnosti, bar znam da ja jesam, retki su oni srećnici, koji ne samo da imaju sve unapred isplanirano, već im sve u životu i teče po tom planu.



Zaključak: Ovo nije film, koji će promeniti vaš pogled na svet ili film, kojeg dugo nećete moći da se "otresete", ali je svakako simpatična romantična komedija, koja će, verujem, ostaviti prijatan utisak i oraspoložiti vas. 







Нема коментара:

Постави коментар