среда, 30. децембар 2015.

Noviteti u 2016. godini 1. deo

Obećala sam ovaj, sada već tradicionalni, post u nekom od prethodnih postova. Tako da, bez daljeg odugovlačenja, izdvajam filmove, koji mi deluju jako zanimljivo i za, koje se nadam da ćemo uživati gledajući ih u 2016. godini. Samo da napomenem,da se ne začudite, na listi se neće naći filmovi poput The Revenant ili Jane Got a Gun, koje svakako željno očekujem, naročito prvi, ali o njima sam već pisala u okviru noviteta za 2015. godinu ili The Big Short, koji će u nekim zemljama premijeru imti već krajem decembra. Ukoliko biste se podsetili filmova, koji su bili očekivani kao noviteti u 2014. i 2015. godini pogledajte sledeće postove- Filmska 2014. godina 1. deo i 2. deo i Noviteti za 2015. godinu 1. deo i 2. deo.



1. The Hateful Eight




Ne mogu reći da sam die hard fan Tarantina, ali se svakako radujem ovom filmu, jer sam sigurna da će doneti njegov prepoznatljivi stil, naročito s obzirom da je ponovo reč o još jednom vesternu, samo smeštenom nekih šest, osam ili dvanaest godina nakon Građanskog rata, sa opet odličnom glumačkom ekipom u vidu Samuel L. Jackson- a, Channing Tatum- a, Kurt Russell- a, Jennifer Jason Leigh i drugih.

2. Pride and Prejudice and Zombies




Knjigu "Gordost i predrasude i zombiji" sam sasvim slučajno pročitala prošle godine. Kako mi je ovo omiljeni roman Džejn Ostin sama ideja uvođenja zombija u ovaj klasik mi je bila apsurdna i moram priznati da me knjiga nije zaintrigirala. Reč je o gotovo potpuno istoj knjizi, s tim da su bukvalno u originalne dijaloge ubačeni zombiji i oružje. Mislila sam da ću film svakako preskočiti, ali ekipa sastavljena od mladih i odličnih britanskih glumaca me je naterala da pogledam trejler i moram reći da me je prilično zainteresovao. Očekujem blesavu i pomalo romantičnu avanturu sa dosta akcije, tako da se nadam da će film bar biti zabavan.

3. Gods of Egypt




Imam utisak kao da Gerard Butler- a nisam čitavu večnost gledala u filmovima. Priča o mitovima i bogovima Egipta, već predviđam da će doživeti okrutnu sudbinu Exodus: Gods and Kings ( recenzija u ovom postu ), ali ja ću ga svakako pogledati, jer volim ovakvu vrstu filmova.

4. Deadpool




Dugoočekivani film o super- heroju, sa kojim nas već dugo začikavaju raznim teaser trejlerima. Ulogu Deadpool- a, koji se prvi put pojavio u X- Men Origins: Wolverine, ponavlja Ryan Reynolds. Oko ovog filma već godinu dana vlada prilična euforija, pa se nadam da će ispuniti bar deo očekivanja, a da nećemo po stoti put dobiti već viđenu priču o nastanku nekog heroja, koju mnoge producentske kuće neumitno "tlače" u svojim filmovima.


5. Zoolander 2



Kao dugogodišnji veliki fan prvog dela, jedva čekam da izađe i ovaj film. Trejler sam već odgledala, plejada glumaca, pevača i poznatih ličnosti je sasvim očekivana i dokle god film ne bude dosadan mislim da će to biti pun pogodak. Standardnoj ekipi Ben StillerOwen WilsonWill Ferrell pridružuju se i Penélope CruzBenedict CumberbatchKristen WiigOlivia Munn, kao i mnogi drugi, uostalom bacite pogled trejler, jer ih je zaista previše za nabrajanje.

6. Batman v Superman: Dawn of Justice



Mada imam problem i sa novim Betmenom ( Ben Affleck ), a nešto posebno me nije oduševio ni prethodni Supermen ( Henry Cavill ), te poslednji trejler previše odaje radnju, za razliku od prvog trejlera, koji je mnogo bolje pobuđivao napetost i uzbuđenje, ipak ću naravno gledati ovaj film, jer se pre svega nadam da će Zack Snyder napraviti malo vedriji i zabavniji film u odnosu na Man of Steel, ali zadržati dinamiku i mračnu atmosferu DC univerzuma.

7. The Huntsmen Winter's War



Sudeći po trejleru ovo će biti vizuelno jako lep film, što se tiče zapleta deluje mi kao već viđeno, ali se oslanjam na okupljanje tri fantastične glumice Jessice Chastain, Charlize Theron i Emily Blunt i odsustvo beživotne Kristen Stewart. Muške deo ekipe Chris Hemsworth i Sam Claflin se takođe vraćaju. U svakom slučaju verujem da će biti to jedan zabavan film, prepun akcionih i bajkovitih sekvenci.


8. The Nice Guys




Neuobičajan žanr za dvojicu glumaca ( Russell Crowe i Ryan Gosling ) i priča, smeštena u sedamdesete godine prošlog veka, o privatnom detektivu, koji istražujući navodno samoubistvo porno glumice, otkriva zaveru. Glume još i Kim Basinger i Matt Bomer.

9. Eddie the Eagle



Priča o prvom britanskom ski- skakaču, koji je učestvovao na zimskim olimpijadama, a koga tumači mlada britanska zvezda u usponu Taron Egerton. Ostale uloge tumače Hugh Jackman i Cristopher Walken.



Treći nastavak Marvelovog super- heroja u kojem dolazi do sukoba sa Iron Man- om i kojim započinje faza tri u Marvelovom univerzumu. Za sada su najavljeni filmovi poput Doctor Strange, novi Spider- Man, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Thor: Ragnarok, Black Panther i drugi.

11. X- Men: Apocalypse




Svojevrsni završetak triologije, koja je predstavljala povratak začecima X- Men franšize sa još jednom izvrsnom glumačkom ekipom.


12. Alice Trough the Looking Glass




Ako ste uživali u prvom delu Bartonove verzije o Alisi u zemlji čuda sigurno će vam se dopasti i nastavak. U svakom slučaju možemo očekivati živopisan film i još jednu luckastu ulogu Johnny Depp- a.

13. Warcraft




Epska fantazija zasnovana na čuvenoj video igrici. Ovakvi filmovi mi uvek nekako nedostaju, na žalost po pravilu propadaju na box office- ima, nadajmo se da će ovaj imati drugačiju sudbinu. Glavnu ulogu tumači sjajni Travis Fimmel, poznat kao Ragnar iz odlične istorijske serije Vikings.




Nastavak mađionačarske ekipe, koju čine Woody HarrelsonJesse EisenbergDave Franco, Mark Ruffalo, Michael Caine i Morgan Freeman, ovog puta pojačani sa Lizzy CaplanDaniel Radcliffe- om.

15. Independence Day: Resurgence




Svi se sećamo ovog filma o invanziji vanzemaljaca, koji je obeležio 90 te godine prošlog veka. Na žalost u ovom nastavku nećemo gledati Will Smith- a, ali hoćemo par novih likova i neku novu generaciju boraca za američku ups svetsku nezavisnost.

To je to, kada je reč o filmovima za prvu polovinu godine, ovo nisu svi zanimljvi, koji će se pojaviti, ali svakako spadaju među najočekivanijim. Uvek se radujem i nekom iznenađenju u vidu nezavisnog, festivalskog filma. Nastavak filmova, koji će se pojaviti u drugoj polovini 2016. godine, vas očekuje u nekom od narednih postova.


Нема коментара:

Постави коментар