недеља, 10. децембар 2017.

Na balu sa kraljem ( To Dance With Kings )- Rozalind Lejker ( Rosalind Laker )

децембар 10, 2017 0 CommentsIza pseudonima Rozalind Lejker krije se spisateljica Barbara Ovstedal, rođena u Velikoj Britaniji, koja je, nakon odrastanja dece, shvatila da želi da se posveti davnašnjoj ljubavi, a to je pisanje. Prvi članak Country Life napisala je šezdesetih godina prošlog veka, a nakon toga počinje da piše i izdaje ljubavne romane, među kojim su najpoznatiji Garlands of Gold, The Venetian Mask i roman iz današnjeg posta. Takođe je studirala umetnost, naročito se posvetivši istoriji kostima, što joj koristi i pri pisanju knjiga.

недеља, 03. децембар 2017.

Šta sam čitala/ gledala prošlog meseca- Novembar ( November Wrap Up )

децембар 03, 2017 6 Comments
Gotovo smo stigli do kraja godine i meni, a verujem i vama, zaista nije jasno kada je pre proletela. Mislim, to verovatno kažem svake godine, ali zaista, imam utisak kao da smo ove, jurili brzinom svetlosti. Vreme je za još jedan mesečni pregled svega što sam čitala i gledala u toku prethodnog meseca. Ostale postove iz ovog serijala, možete pogledati ovde.

недеља, 26. новембар 2017.

Kako se ja borim sa stresom

новембар 26, 2017 12 CommentsOd kako me sećanje služi večito sam bila podložna jakim emocijama, a naročito nerviranju zbog svega i svačega. Sve to je bilo praćeno i anksioznošću, samo što u to vreme za tako nešto, bar kod nas, još uvek nisu koristili taj termin, ali ovaj post neće biti konkretno o anksioznosti, možda nekad i o tome budem pisala, već o načinima sa kojima se borim sa samim stresom, odnosno situacijom, koja se već desila ili se dešava, a ne nešto od čega strahujem da će se desiti. Nisam stručnjak, te svaki od saveta uzmite sa rezervom, ovo su samo neki od metoda, koji meni pomažu da se nosim sa svakodnevnicom, pogotovu, ako je ona opterećujuća i naporna.

недеља, 19. новембар 2017.

Beograd je ljubav- Ana Atanasković

новембар 19, 2017 12 Comments


Ana Atanasković je rođena u Kruševcu 1973. godine. Završila je studije engleskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Autorka je četiri knjige: zbirke priča "Beogradske majske priče" ( 2006 ) i tri romana: "Duet duša" ( 2008 ), "Jelena Anžujska" ( 2009 ) i "Moja ljubav Nikola Tesla" ( 2013 ). Njena peta knjiga, "Beograd je ljubav", predstavlja splet priča o Beogradu, ali i o samoj autorki, kroz niz prisećanja i stvarnih događaja, Ana nas uči da ponovo volimo glavni grad, ali i svoju zemlju, uprkos svim nedostacima, koje svakako imaju.

недеља, 12. новембар 2017.

Zašto (ne) volim Instagram

новембар 12, 2017 2 Comments

Verovatno svi već znate za društvenu mrežu, koja se sa "trona" uspela da potisne, naročito kod nas, popularan Facebook, što može delovati i izlišno, s obzirom da je ista kompanija kupila Instagram u aprilu 2012. godine i sve više radi na tome da ove dve društvene mreže približi jedna drugoj. Sam Instagram je kreiran i pokrenut u oktobru 2010. godine, kao aplikacija, koja prvenstveno služi za obradu i deljenje fotografija. Sve je isprva zamišljeno kao poligon za izražavanje kreativnosti i deljenja svega onoga što čini naš svakodnevni život. Pronaći lepotu u običnom se čini da je tih dana bila osnovna krilatica ove društvene mreže. Naravno, vremenom evoluirala je ne samo ona, već i korisnici na njoj, te sada, sa preko 500 miliona aktivnih dnevnih korisnika, Instagram je zaista postao gigiant i zauzima značajno mesto u savremenoj pop- kulturi, medijima, kao i u životima običnih ljudi. Ovaj post je nastao kao inspiracija na temu zašto ja i dalje volim da slikam za Instagram, zašto i dalje mislim da je ovo trenutno najbolja društvena mreža, te stoga biram da provodim svoje vreme na njoj. U njemu neće biti nekih saveta kako da zaradite na Instagramu, stegnete više pratioca ili lajkova, na žalost, sem onih uobičajnih saveta, poput trudite se da budete svoji i drugačiji, te neprestano tražite inspiraciju, nemam nešto drugo pametno da kažem.

среда, 08. новембар 2017.

5 serija savršenih za jesen

новембар 08, 2017 8 Comments

Izvor: TumblrSa ovim postom završavam sezonske preporuke za ovo godišnje doba i iščekujem prve pahulje snega i radujem se knjigama i filmovima sa drugačijom atmosferom. Ali za sada, još uvek je oko nas zlatna jesen, te pred vama su moji predlozi serija, koje obavezno morate pogledati ove jeseni. Ostale sezonske preporuke možete pogledati ovde.

недеља, 05. новембар 2017.

Šta sam čitala/ gledala prošlog meseca i utisci sa Sajma knjiga- Oktobar ( October Wrap Up )

новембар 05, 2017 14 Comments

Oktobar je definitivno mesec, koji je, bar kod mene, prošao ispunjen svakojakim dešavanjima, ali jedan od upečatljivijih je svakako bio dugo očekivani Sajam knjiga. Mogli ste da pročitate moj post, koji sam napisala u iščekivanju odlaska, ali su se neke kockice sklopile i uspela sam da Sajam posetim tokom radnih dana, tačnije u sredu, umesto, tek za vikend. Izložiću ukratko neke moje utiske i napisati koje sam knjige kupila, pa prelazimo na uobičajni mesečni pregled pročitanog i odgledanog.

недеља, 29. октобар 2017.

Temišvar- oktobar 2017. godine

октобар 29, 2017 10 Comments


Već neko vreme imam utisak kao da nemam inspiraciju za pisanje, naročito, od kako sam počela da objavljujem dva posta nedeljno. Nekako me svrbe prsti da nešto menjam, preuređujem, prosto imam utisak da blog stagnira, te postoji jedna ideja, koja u meni tinja još od letos i sada mi je pomalo žao što je ta prilika već propuštena, jer su mi neke informacije i iskustva već isparila iz glave. I tako bi, verovatno, ova ideja i dalje samo tinjala da nisam naišla na izvanredan blog pod nazivom Cosmoholic. Nemojte da vas naziv odvrati, ukoliko niste ljubitelj kozmetike, Anđelija, koja se "krije" iza ovog bloga piše, takođe, izvanredne tekstove o životu, putovanjima, pa i o samom blogovanju. Upravo je ona bila inspiracija da proširim svoje vidike i udahnem novi život ovom blogu, a sledeće na redu će sigurno biti i vizualna promena, čim pronađem temu, koja mi estetski odgovara. Nemam nekog preteranog iskustva u pisanju putopisa, ali ću se uvek truditi da vam prenesem neka svoja lična iskustva i preporuke, pa bili to inostranstvo ili neko mesto u našoj prelepoj Srbiji. E sad, ne znam koliko će postovi ove vrste biti česti, sve zavisi od mogućnosti, ali kada god odmaknem od svog grada, trudiću se da napišem po koji red zanimljivosti ili korisnih informacija, te da sve propratim fotografijama, koje su mi uvek omiljeni deo posta. Zaista se nadam da ćete uživati u ovom postu.

недеља, 22. октобар 2017.

U susret 62. Sajmu knjiga

октобар 22, 2017 6 Comments

            Izvor: sajamknjiga.rs

Kao što svi mi, tvrdokorni knjigoljupci, znamo, danas počinje 62. po redu Međunarodni sajam knjiga, koji se održava u Beogradu, pod sloganom Ključ je u knjigama. Gošće ovogodišnjeg sajma su zemlje sa nemačkog govornog područja. Prošle godine sam imala tu sreću da mogu ranije da odem na sajam knjiga i pišem o svim popustima i novitetima, koji su nas na istom očekivali, pa kako ću ove godine sajam posetiti tek za vikend, pred zatvaranje, htela sam da napišem post u kojem ću istaći neke akcije i popuste, koje su izdavači unapred objavili, a inspirisana postom drage Aleksandre sa Books and Lilies i svoj, doduše maksimalno skraćeni, spisak knjiga, koje nameravam da kupim. Nadam se da će vam ovaj post biti od neke koristi, a u slučaju da idete ranije, obavezno mi pišite u komentarima da li ste naišli na neku povoljnu ponudu i kakva je atmosfera.